Iarnă grea, cu omătul mare…semne bune iarna ce vine nu are

Posted: October 17, 2010 in D'ale zilei
Tags: , , , , , ,

 

În 2010-2011, Europa s-ar putea confrunta cu cea mai severă iarnă din ultimul mileniu, iar un prim motiv ar fi reducerea vitezei curentului nord-atlantic ” Gulfstream”, care treptat-treptat nu mai încălzeşte bătrânul continent.

Astfel, răcirea Europei ar fi cauzată de  reducerea vitezei curentului oceanic Gulfstream, în comparaţie cu anii trecuţi, consideră oamenii de ştiinţă. În prezent, acesta nu este capabil să compenseze frigul adus de masele de aer rece din Arctica. Potrivit unui expert de la “Institutul de Meteorologie şi Gospodărire a Apelor”,  din Polonia, aceste schimbări sunt deja vizibile in Norvegia şi în alte câteva ţări scandinave.

Noua Epocă glaciară în Europa

“In cazul in care Gulfstream va dispărea în totalitate, Europa se va confrunta cu o epocă glaciară, iar in Scandinavia este de asteptat formarea unui mare gheţar” – susţine el. Unii observatori apreciază că una din cauzele încetinirii Gulfstreamului ar fi avaria survenită la 22 aprilie la platforma petrolieră “Deepwater Horizon”, , în Golful Mexic. Din puţul de urgenţă s-au deversat în ocean între 600.000 şi 760.000 tone de ţiţei, în perioada dintre sfârşitul lunii aprilie şi sfârşitul lunii iulie.

Leave a comment