Nava propulsata de alge

Posted: October 31, 2010 in Uncategorized
Tags: , ,

Testele realizate de marina americana fac parte dintr-o initiativa mai larga de a trece 50% din flota pe combustibili regenerabili si energie nucleara pana in 2020, scrie The Guardian. In momentul de fata, doar 16% din necesarul de energie este asigurat de cea nucleara, restul provenind din surse conventionale. Pentru 2012, fortele navale americane au in plan o „flota verde” compusa din 10 nave, submarine si avioane ce urmeaza sa functioneze pe baza de biocombustibili si energie nucleara si sa fie trimise „pe teren” in 2016.

Trendul eco pare sa fi invaluit toate serviciile militare americane. Fortele aeriene testeaza motoare cu reactie propulsate de un amestec de combustibili conventionali si camelina, o planta folosita in industrie pentru semintele ei bogate in ulei, iar infanteria marina a trimis recent un detasament echipat cu panouri solare portabile si incarcatoare solare pentru radiocomunicatii in provincia Helmand din Afganistan.

Combustibilii obtinuti din ulei de alge ard mai curat decat cei fosili, insa infranarea incalzirii globale nu este o proritate a Pentagonului. „Intentia noastra de a fi mai verzi tine in primul rand de sporirea randamentului de lupta”, spune contraamiralul Philip Cullom, care conduce divizia de dezvoltare durabila a marinei. „Nu vrem sa mai fim ostaticii unei singure surse de energie, cum este petrolul”. Luna trecuta, marina americana a comandat peste 560.000 de litri de combustibil pe baza de alge de la o firma din San Francisco.

Sursa : Hotnews.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s