Ce sunt cele 39 de trepte?

Posted: November 21, 2010 in Uncategorized
Tags: , , ,

Adaptarea scenică a romanului poliţist “Cele treizeci şi nouă de trepte” de John Buchan, s-a jucat sâmbăta aceasta, 20 noiembrie la Nottara.

Piesa, deşi are o tematică poliţistă este de un comic debordant. În primul rând, faptul că personajele sunt jucate de doar 4 actori, care “îşi schimbă faţa” nu în culise, ci înaintea spectatorilor. Apoi, ironia referitoare la politeţea tipic englezească ce este scoasă în evidenţă într-unul din momentele spectacolului.


Din distribuţie fac parte : Luminiţa Erga, Alexandru Jitea, Adrian Văncică, Alexandru Mike Gheorghiu.

Richard Hannay este  un londonez plictisit, fără prieteni care se duce într-o seară la un spectacol de varietăţi. Odată cu acest moment, viaţa lui devine brusc interesantă. O cunoaşte pe Annabella Schmidt, care era urmărită de doi agenţi, şi o duce la el acasă. Dimineaţa însă îi rezervă surprise, căci o găseşte pe femeie moartă, chiar la el în casă. Ştiind ca avea sa fie socotit drept vinovat, el fuge în Scoţia, pentru a afla şi răspunsurile legate de moartea femeii, şi ce reprezintă cele  “39 de trepte”, despre care aceasta îi povestise până să fie ucisă.

Finalul nu vi-l dezvălui, vă las pe voi să urmăriţi în programul teatrului când se mai joacă aceasă piesă, şi să o urmăriţi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s